maglajinfo.com
sport rukomet 1908

Praznik rukometa u subotu

Nastavlja se takmičenje u okviru Premijer lige BiH: Rukometaši Maglaja dočekuju RK Borac m:tel

8.02.2017. 13:29 0

U subotu, 11.02.2017. godine počinje 14. kolo Premijer lige BiH u rukometu. Ekipa Rukometnog kluba Maglaj dočekuje ekipu RK Borac m:tel, koji je u prvom dijelu sezone završio na drugom mjestu. Igrači Rukometnog kluba najavljuju dobru igru, maksimalno zalaganje na terenu i dobar početak drugog dijela sezone.

Nakon odigranog prvog dijela poslusezone, rukometaši Maglaja su završili na devetom mjestu Premijer lige u rukometu. Pauzu su iskoristili za pripreme za predstojeći dio sezone, te odigravanje pripremnih utakmica. Ni Upravni odbor Rukometnog kluba Maglaj nije sjedio skrštenih ruku, tako da u klubu ima i noviteta. Naime, ekipu Rukometnog kluba Maglaj od ove polusezone ponovo vodi veliki stručnjak, gospodin Mahmut Mašo Obralić.

Novi igrač Rukometnog kluba Maglaj je Davor Živanić, lijevo krilo, koji je u vanrednom prelaznom roku došao iz ekipe Rukometnog kluba Derventa.

Davor je rekao svoja očekivanja za prvu utakmicu u novom dijelu polusezone.

- Igramo jednu jako tešku utakmicu protiv ekipe RK Borac m:tel. Nakon jako dobrih priprema sa trenerom Mahmutom Obralićem, očekujem da ćemo pružiti jak otpor protivničkoj ekipi i doći do zaslužene pobjede, kazao je Živanić.  

Dokaz da se u Maglaju igra dobar rukomet je taj da se nekolicina članova Škole rukometa Maglaj 1998. godište i mlađi od početka sezone  nalazi u redovima prvog tima Rukometnog kluba Maglaj i bitna su karika u igri naše ekipe.

Zdravstveni bilten igrača Rukometnog kluba Maglaj je povoljan, tako da se nakon kraće pauze na teren ponovo vraća kapiten ekipe, Amir Alić, koji je je pozvao navijače da podrže maglajske rukometaše u utakmici protiv RK Borac m:tel.

- Pozivamo sve navijače Rukometnog kluba Maglaj u subotu, 11.02.2017.godine u 19:00 na utakmicu protiv RK Borac m:tel. Obećavamo vam dobru igru, zalaganje na terenu od strane mojih igrača i mene i nova 3 boda za RK Maglaj, kazao je Alić. 

Lijevi bek RK Maglaj, Edo Mehinagić, je takođe najavio dobar nastavak sezone, sa mnogo zalaganja.

Jedan od golmana Rukometnog kluba Maglaj, Jasmin Hadžihasić, rekao je svoja očekivanja za utakmicu u subotu i dao osvrt na prvu utakmicu u predstojećoj polusezoni protiv ekipe RK Borac m:tel.

- Igramo protiv jedne jako kvalitetne ekipe koja je već dugo godina u samom vrhu bosanskohercegovačkog rukometa i sigurno će biti jako teško. Uz jedno maksimalno zalaganje i uz veliku podršku sa tribina mislim da  bi mogli da dobijemo susret. S obzirom da se u Banja Luci nismo predali i nismo bili daleko od pobjede, samo je malo nedostajalo sportske sreće. Tako da se nadam ona neće izostati u utakmici u subotu, izjavio je Hadžihasić.

Iz Uprave Rukometnog kluba Maglaj pozivaju sve navijače Rukometnog kluba Maglaj da dođu u subotu, budu osmi igrač i ponovo pokažu kako se navija za svoj grad i svoj klub.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.