maglajinfo.com
sport rukomet 1258

Oglasili se iz dobojske Sloge: U saopćenju spominju Jugoslaviju, Kosovsku bitku, zastavu...

3.12.2019. 09:24 0

Nakon saopćenja iz RK Maglaj stigao odgovor Dobojlija.

Nakon što je Rukometni klub Maglaj uputio saopćenje za javnost a u vezi s dešavanjima u Doboju na premijerligaškoj utakmici proteklog vikenda u kojoj je Maglaj poražen rezultatom 30:22 stigao je odgovor iz Rukometnog klub Sloga. 

Iznenađeni zbog rekacije RK Maglaj nakon utakmice koju su u gostima izgubili, prinuđeni smo da se oglasimo i spriječimo razapinjanje MRK Sloga u javnosti zbog ponašanja dijela navijača. Istina, na utakmici su najodanije pristalice našeg kluba u svojim skandiranjima pominjali južnu srpsku pokrajinu - Kosovo, ali ne u onom kontekstu kako su to prenijeli pojedini mediji. S obzirom da ga BiH zvanično nikada nije priznala kao državu ne znamo zašto bi to nekog uznemiravalo ili rastuživalo? Da li oni kojima je to smetalo žale za Jugoslavijom, Kosovskom bitkom ili svojim ishitrenim i nepotrebnim reagovanjima žele da se opravdaju pred jednom evropskom zemljom čiju zastavu drže u dvorani u kojoj igraju svoje prvenstvene utakmice.

U žaru rukometne borbe za svaki gol navijači ponekad ne biraju sredstva kako da pomognu voljenom klubu, pa vjerujemo da je tako i u Banjaluci, Trebinju, Ljubuškom i u mnogim drugim gradovima u BiH u kojima se igra ovaj sport.

Doboj je bio i ostao ne samo grad rukometa, nego i lokalna zajednica u BiH u kojoj je zabilježen najmasovniji povratak stanovništva, koji se može pohvaliti da je multietnički, i da u njemu zajedno žive tri naroda, koji svakodnevno dijele i dobro i zlo, a to se najviše moglo vidjeti za vrijeme katastrofalnih poplava 2014. godine.

Ne želimo da nas zbog poteza dijela navijača javnost stavlja na stub srama i svim klubovima i njihovim navijačima poručujemo da su dobrodošli u Doboj, stoji u saopćenju. 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.