Pada li sarajevska 'Bosna' u Maglaju?

2.05.2014. 17:48 0

U okviru 29. kola BH Premijer rukometne Lige prema rezultatima postignutim u drugom dijelu sezone u našem gradu igrat će se derbi kola između RK 'Maglaj' i RK 'Bosna' iz Sarajeva. Biti će ovo praznik rukometa u našem gradu, s obzirom na to da naši momci igraju rasterećeno i bez ikakvog pritiska.

U 29. kolu BH Premijer rukometne Lige naši lavovi u subotu će od 19:00 sati u maglajskoj dvorani 'Pobjeda' snagu odmjeriti sa sarajevskim RK 'Bosna'.  

 

Ukoliko gledamo samo drugi dio sezone naš klub je na 4. mjestu tabele, dok je sarajevska Bosna na 2. mjestu, tako da se može napisati da se u našem gradu u subotu od 19:00 sati igra derbi između našeg premijerligaša i sarajevske Bosne.

 

Ukoliko gledamo ukupni poredak, i prvi i drugi dio sezone naši su obezbjedili opstanak i trenutno se nalaze na 12. mjestu tabele sa 36 osvojenih bodova dok sarajevska Bosna na prvom mjestu predvodi elitu bh. rukometa sa 65 osvojenih bodova.

 

Uzimajući u obzir da su u Maglaju padale ekipe iz vrha bh. rukometa, može se napisati i svakako se treba nadati da se naši momci mogu i trebaju nositi sa ekipom koja pretendira na mjesto prvaka Bosne i Hercegovine. 

 

Naša podrška svakako je potrebna, zato dođite i podržite naš klub do pobjede.

 

RK 'Maglaj' - RK 'Bosna'

Subota, 3. maj, 19:00 sati, maglajska dvorana 'Pobjeda'

 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.