maglajinfo.com
sport rukomet 2423

Rasadnik rukometnih talenata

Petnaest mladih rukometaša Maglaja branilo boje ZDK na turnirima u Gračanici i Živinicama

18.01.2016. 17:59 0

U Gračanici i Živinicama proteklog vikenda održani su turniri mladih kantonalnih rukometnih reprezentacija.

U Gračanici je održan turnir za dječake godišta 1998. i mlađi a za reprezentaciju ZDK nastupilo je 5 igrača Škole rukometa RK ''Maglaj'' i to: Emir Bajraktarević, Maid Džanbegović, Ajdin Smajlović, Tarik Karabegović i Edon Totaj.

Mladi rukometaši ZDK ubilježili su pobjedu protiv Kantona Sarajevo 33:21 (17:11), dok su poraženi od TK 25:26 (13:15). 

U Gračanici je također odigran i prijateljski susret između selekcija Tuzlanskog i Zeničko-dobojskog kantona, kategorija 2004. i mlađi a u sastavu ove reprezentacije ZDK našli su se i članovi ŠR RK ''Maglaj'': Amar Gračić, Emir Hadžizulfić, Berin Brkić, Imad Omerović i Ajdin Basor.

U Živinicama su se proteklog vikenda okupile reprezentacije Tuzlanskog i Zeničko-dobojskog kantona, kategorija 2000. godište i mlađi. U sastavu reprezentacije našeg Kantona u ovoj kategoriji bili su i članovi ŠR RK ''Maglaj'': Damir Kadrić, Besim Ridžal, Amar Kendić, Amar Hasić i Nedim Karajbić.

U utakmici između TK i ZDK koja je završena rezultatom 31:30 za domaćina, nakon dosta borbe i kvalitetne igre naš Damir Kadrić proglašen je za najboljeg igrača utakmice. 

Treba napomenuti i to da Škola rukometa RK ''Maglaj'' ima reprezentativce i u selekciji ZDK 2002. godište i mlađi a to su: Danis Bradarić, Tarik Suljaković, Alan Mujkanović, Benjamin Brkić, Tarik Velić i Abdulah Karajbić.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.