Prva ovogodišnja domaća utakmica

Pobjeda rukometaša u drugoj prijateljskoj utakmici

18.01.2014. 22:15 0

Naši rukometaši u su drugoj pripremnoj utakmici pred nastavak prvenstva, a prvoj ovogodišnjoj pred domaćom publikom, savladali goste iz Dervente.

Nakon što su rukometaši RK Maglaj u srijedu u Zavidovićima odigrali prvi pripremni susret protiv domaće Krivaje i odnijeli pobjedu rezultatom 32:26, danas su odgirali drugu pripremnu utakmicu koja je ujedno bila i prva ovogodišnja utakmica pred našom publikom te su promovisali pojačanja za nastavak takmičenja u rukometnoj Premier ligi BiH. 

 

Pojačani provjerenim igračkim imenima, Đapom, Čičkušićem, Mehinovićem, Zvekićem te Memiševićem naši rukometaši su upisali i drugu pobjedu u pripremnim utakmicama protiv gostiju iz Dervente rezultatom 31:30.

 

Sigurno je da će i ova pobjeda u pripremnoj utakmici biti dobar podstrek za ono što čeka naše momke u borbi za opstanak u rukometnoj Premier ligi BiH, gdje su nakon 15.kola ostvarili 9 bodova (3 pobjede i 12 poraza). Napomenimo i to da je RK Derventa drugoplasirana ekipa prvenstva sa 32 boda, tako da današnji rezultat daje nadu u dobre rezultate naših momaka.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.