EP 2016

Počelo okupljanje rukometaša u Zenici, Bjelorusija mora biti poražena

3.06.2015. 14:36 0

Najbolji bh. rukometaši počeli su pristizati u Zenicu, na pripreme pred meč sa Bjelorusijom koji se igra 11. juna, javio je reporter bh. novinske agencije Patria.

Nakon nastupa na Svjetskom prvenstu u Kataru Dragan Marković i ekipa se žele plasirati i na Evropsko prvenstvo 2016. godine u Poljskoj.

Bh. rukometaši trenirat će dva puta dnevno u zeničkoj Areni, u kojoj će se 11. juna u 20.15 sati igrati odlučujući susret s Bjelorusijom, s kojom BiH dijeli drugo mjesto na tabeli u drugoj grupi.

Tri dana kasnije najbolji rukometaši BiH igraju protiv Danske u Brondbiju.

Rukometašima je itekako potrebna podrška navijača, koji bi se u slučaju pobjede nad Bjelorusijom, najvjerovatnije našli na Evropskom prvenstvu u Poljskoj naredne godine.

Selektor Marković ranije je objavio spisak na kojem se nalaze imena 19 igrača: Benjamin Burić, Mario Blažević, Nebojša Grahovac, Alen Ovčina, Mirko Mikić, Nikola Prce, Duško Čelica, Mirsad Terzić, Ivan Karačić, Josip Perić, Stefan Janković, Marko Tarabochia, Dejan Malinović, Marko Pantić, Kosta Savić, Vladimir Vranješ, Senjamin Burić, Faruk Vražalić i Muhamed Zulfić, piše NAP.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.