balkan-handball.com
sport rukomet 1877

Počinje bitka za sport u Maglaju

3.07.2014. 14:31 0

Ovdje sporta više nema. Ko zna koliko dugo ga i neće biti. Sa njim, i RK Maglaj je izgubio status premijerligaša, kao i mnogi drugi klubovi koji su se tu takmičili. Voda je zaustavila sport, ali ima nešto jače i od nje. Ljudska volja. Akcija za obnovu dvorane u Maglaju je počela.

VIDEO

Tužnu priču o sportskoj dvorani 'Pobjeda' u Maglaju jutros donose kolege novinari portala balkan-handball.com.

 

"Nekada su riječi nemoćne i nepotrebne pred slikama. One kod ljudi izazivaju različite reakcije, ali najvažnije je da pozivaju na akciju. Katastrofalne poplave koje su pogodile BiH, Srbiju i Hrvatsku su iza nas, ali posljedice strahota su nešto sa čime svi zajedno moramo da se suočimo i pomognemo – kako i koliko ko može. Počev od golog života, preko materijalnih dobara, do onog što nas čini društvom, sve se može i mora započeti ponovo, obnoviti i staviti u funkciju zarad nekih budućih generacija – naše djece", počinje priču balkan-handball.com.

 

Posjledice katastrofe najvidljivije su u Maglaju. Sportska dvorana u ovom bosanskom gradiću, koji je iznedrio mnoge vrhunske sportiste, poput braće Benjamina i Senjamina Burića, pretrpjela je pravu kataklizmu. Devastirana, neupotrebljiva, do prije samo mjesec i po dana, kuća svih sportskih klubova, sada izgleda kao napušteni industrijski hangar nekog propalog društvenog preduzeća sa početka devedesetih. Šteta je procjenjena na 400.000 eura. Uništeno je sve. Ostaci parketa su na uništenim tribinama, cjelokupna oprema, pomoćne prostorije, instalacije, sve je uništila vodena stihija. 

 

Momci koji su proslavili Maglaj, plasiravši se sa Bosnom i Hercegovinom na SP u Katar, stali su na čelo jedne nove misije. Vratiti rukomet i sport u rodni grad. Za početak vrijedi vidjeti razmjere prirodne i sportske katastrofe. Zamislite se i pomozite.

 

Svako po malo, biće dovoljno.

BROJ ŽIRO RAČUNA ZA OBNOVU DVORANE U MAGLAJU 

1990460003561840 otvoren kod Sparkasse Bank

 

 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.