maglajinfo.com
sport rukomet 305

Počinje prvenstvo BiH za rukometaše i rukometašice

20.09.2019. 11:25 0

Utakmicom Borac m:tel – Sloboda danas počinje rukometno prvenstvo. Ostale utakmice u obje konkurencije igraju se u subotu i nedjelju.

Od ove sezone ukinut je play-off u Premijer ligi BiH, tako da će se igrati dvokružno, a šampion će postati ekipa koja skupi najviše bodova.

U ovoj sezoni Premijer ligu za muškarce napustit će tri, a žensku dvije posljednjeplasirane ekipe.

U takmičarskoj sezoni 2020/2021. mušku ligu činit će 16 klubova, koju će na kraju prvenstva napustiti četiri najslabije plasirane ekipe, a popunit će je prvaci FBiH i RS. Ženska liga ostaje s 12 klubova iz koje ispadaju dvije posljednje ekipe, a popunit će je prvakinje FBiH i RS.

U sezoni 2021/2022. godine formira se Premijer B Liga, koju će sačinjavati četiri posljednjeplasirana kluba iz sezone 2020/2021., te po pet klubova iz prvih liga RS FBiH i RS RS.

U toj sezoni Premijer A ligu napustit će dva posljednjeplasirana kluba, a u elitno društvo ulaze dva prvoplasirana kluba iz Premijer B Lige. Premijer B Ligu napuštaju dva posljednjeplasirana kluba a popunjavaju je prvak Lige RS FBiH i Prvak lige RS RS. Premijer A liga BiH u toj sezoni brojat će 14 klubova.

U ženskoj Premijer ligi BiH od ove sezone pa nadalje igrat će 12 klubova.

Parovi 1. kola – rukometaši:

BANJA LUKA: Borac m:tel – Sloboda

BRČKO: Lokomotiva – Bosna

BUGOJNO: Iskra – Leotar

VOGOŠĆA: Vogošća – Slavija

ŽIVINICE: Konjuh – Sloga (GV)

DOBOJ: Sloga (D) – Izviđač

MAGLAJ: Maglaj – Drina, subota, 19.00 sati

GRAČANICA: Gračanica – Goražde

Parovi 1. kola – rukometašice:

LJUBUŠKI: Izviđač CO – Krivaja

BANJA LUKA: Borac – Jedinstvo (Brčko)

TUZLA: Jedinstvo – Mira

MOSTAR: Zrinjski – Grude

GORAŽDE: Goražde – Dubica

HADŽIĆI: Hadžići – Katarina

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.