Finalne utakmice od 14:00 i 15:00 sati

Naši mladi rukometaši finalisti turnira u obje kategorije

12.04.2014. 14:17 0

Drugi međunarodni rukometni turnir 'BH Telecom Maglaj 2014.' počeo je jučer utakmicom između naših mladih rukometaša i rukometaša RK 'Lokomotiva' iz Brčkog. Međunarodni rukometni turnir kojeg organizuje naša škola rukometa okupio je ovaj vikend rukometaše iz Slovenije, Srbije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Drugi međunarodni rukometni turnir 'BH Telecom Maglaj 2014.' za mlade rukometaše, i to selekcije 1998. i mlađi i 2000. i mlađi počeo je jutros u sportskoj dvorani 'Pobjede' u Maglaju.

 

Turnir je ovog puta okupio devet škola rukometa, uključujući i našu. Mladi rukometaši u Maglaj su došli iz Slovenije, Hrvatske Srbije i iz 4 različita grada naše nam Domovine. 

 

Turnir je otvoren utakmicom naših mladih rukometaša (2000. godište i mlađi) koji su na dresovima, kako smo već pisali nosili ime Nadira Mulalića, mladog rukometaša koji je prerano preselio na ahiret. Naši mladi rukometaši pobijedili su vršnjake iz RK 'Lokomotiva' iz Brčkog i to rezultatom 14:10. 

 

U drugoj utakmici koju su igrali mladi rukometaši RK Varaždin (1998. godište i mlađi) i RK Goražde, uspješniji su bili igrači Varaždina, rezultat je glasio 28:20.

 

Treća utakmica igrana je između mladih rukometaša RK "Jerusalem" iz Ormoža (2000. godište i mlađi) koji su savladali ekipu RK Sloga i to rezultatom 20:16

 

Akteri četvrte utakmice turnira bili su opet naši mladi rukometaši, godišta 1998. i mlađi koji su savladali vršnjake iz Hrvatske, ekipu RK Ivančica i to rezultatom 15:14

 

Petu utakmicu turnira igrale su ekipe RK "Lokomotiva" Brčko (2000. godište i mlađi) i RK "Vojvodina". Mladi rukometaši iz Srbije poraženi su rezultatom 19:6

 

Nakon ove utakmice na parket maglajske dvorane izašli su predstavnici Slovenije, ekipa RK "Jerusalem", i ekipa RK "Goražde". Slovenci su bili bolji, i to rezultatom 27:16

 

Uslijedila je zatim utakmica između MRK Goražde i RK Sloga koja je završena rezultatom 15:12 za Goražde.

 

Utakmicu pred otvorenje odigrali su RK "Vojvodina" i RK "Ivančica", rezultat je glasio 28:21

 

Od 18:00 sati upriličena je i ceremonija Svečanog otvaranje turnira, a turnir je otvorenim proglasio općinski načelnik gdin. Mehmed Mustabašić.  

 

Utakmica ekipa godište 2000. i mlađi RK "Maglaj" i RK "Vojvodina" završena je rezultatom 18:7, u korist naših rukometaša. 

 

Slijedeću su igrale ekipe ekipe RK "Varaždina" i RK "Jerusalema" 1998. godište i mlađi i ista je završena rezultatom 17:26.

 

Zatim je odgirana utakmica između RK "Jerusalem" (selekcija 2000. godište i mlađi) i Goražda, utakmica je završena rezultatom 17:8. 

 

Akteri posljednje utakmice prvog dana turnira bili su naši mladi rukometaši (1998. i mlađi) i rukometaši RK "Vojvodine" . Naši su pobjedili rezultatom 18:16. 

 

Prvog dana turnira naši momci sjajno su igrali i nisu zabilježili poraz te će se obje naše selekcije danas u finalu sastati sa vršnjacima iz Slovenije, mladim rukometašima RK "Jerusalem" koji su također odlično igrali prvi dan turnira. Fnalne utakmice na rasporedu su, prema planu, u 14:00 i 15:00 sati. 

 

Sportska dvorana 'Pobjede' otvorena je za sve ljubitelje rukometa, a maglajsku dvoranu do sada je posjetilo nekoliko stotina gledalaca. 

 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.