maglajinfo.com
sport rukomet 1433

Čičkušić i Čosić skoro pa nezaustavljivi

Predvođeni Čičkušićem i Čosićem rukometaši RK ''Maglaj'' pobijedili RK ''Gračanica''

15.08.2015. 20:52 0

Rukometaši RK ''Maglaj'' večeras su u Sportskoj dvorani ''Maglaj'' bili bolji od rukometaša RK ''Gračanica'' i to rezultatom 34:29.

Pred velikim brojem Maglajlija u Sportskoj dvorani u Maglaju rukometaši RK ''Maglaj'' večeras su predvođeni Čičkušićem i Čosićem u prijateljskom meču savladali RK ''Gračanica'' rezultatom 34:29. 

Od početka su naši momci bolje stojali na terenu i vodili sve do 25. minute prvog poluvremena kada gostujući rukometaši postižu pogodak za vodstvo, bilo je 13:14.

Međutim nakon time outa kojeg je zatražio strateg našeg tima Mahmut Obralić naši momci uspijevaju do kraja poluvremena ponovo povesti. Na kraju prvog poluvremena bilo je 17:16 za naše rukometaše. 

Nakon pauze do kraja meča naši rukometaši nisu dali protivniku mnogo prostora za igru, a Čosić i Čičkušić sa 8, odnosno 9 golova bili su skoro pa nezaustavljivi. Kod naših rukometaša još se istakao i Abdurahmanović sa 5 pogodaka. 

Kod gostujućih igrača najefikasniji je bio Ilić sa 8 pogodaka te Osmanhodžić sa 6.

Nakon pobjede nad RK ''Sloga'' ovo je druga pobjeda naših rukometaša u dvije odigrane prijateljske utakmice u Sportskoj dvorani ''Maglaj''. 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.