maglajinfo.com
sport rukomet 1676

Prihvaćena ostavka Obralića, novi trener Maglaja Ermin Bajrić

22.10.2016. 20:33 0

Upravni odbor Rukometnog kluba Maglaj sinoć je na vanrednoj sjednici prihvatio neopozivu ostavku trenera seniorske ekipe Rukometnog kluba Maglaj, Mahmuta Maše Obralića.

- Upravni odbor se zahvaljuje treneru na dosadašnjoj izuzetno korektnoj i uspješnoj saradnji, saopćeno je iz Rukometnog kluba Maglaj.

Mahmut Obralić je preuzeo ekipu Rukometnog kluba Maglaj u novembru 2013. godine, te iste sezone je izborio opstanak u Premijer ligi. U vrijeme poplave u Maglaju 2014. godine, Mahmut Mašo Obralić je uspio sačuvati igrački kadar, a treninzi su se održavali u susjednim gradovima. U prethodnoj sezoni sa Rukometnim klubom Maglaj je ostvario jedan od najvećih rezultata u historiji postojanja. Mahmut Mašo Obralić je bio tvorac maglajskog rukometnog čuda kada smo se plasirali u završnicu prvenstva, rame uz rame sa europskim prvakom RK Borac, RK Izviđačem - ovogodišnjim učesnikom SEHA lige, te ekipom RK Vogošča.

Rukometni klub Maglaj želi puno sreće, zdravlja i uspjeha Mahmutu Obraliću u budućnosti. Uvijek je bio i ostat će dio porodice RK Maglaj.

U narednom periodu vršilac dužnosti trenera seniorske ekipe RK Maglaj obavljat će dosadašnji pomoćni trener Ermin Buco Bajrić.

- Upravni odbor poziva svoje vjerne navijače da budu uz klub, te da zajedno prevaziđu izazove sa kojima se suočavamo, te se vratimo na pobjednički kolosijek, navodi se na zvaničnoj facebook stranici maglajskog premijerligaša. 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.