N. Dedukić/maglajinfo.com
sport rukomet 1576

Stara dvorana Pobjede dobila novo ruho

Rukometaši RK ''Maglaj'' odradili prvi trening u obnovljenoj dvorani Pobjede

31.07.2015. 22:15 0

Rukometaši RK ''Maglaj'' večeras su odradili prvi trening u obnovljenoj dvorani Pobjede koja se u periodu od majskih poplava 2014. godine pa sve do prije nekoliko dana renovirala.

Razorne poplave koje su 15. maja 2014. godine zahvatile veći dio BiH, a potpuno potopile grad Maglaj, ostavile su stravične posljedice i na jedinoj sportskoj dvorani u Maglaju koja je bila kuća skoro svih sportskih klubova.

Vodena stihija poharala je dvoranu. Nakon što je očišćena, ostali su goli zidovi, a šteta je procijenjena na oko 800.000 KM.

Zahvaljujući sredstvima Vlade Republike Turske maglajska dvorana je obnovljena, a maglajski rukometaši večeras su u njoj odradili prvi trening nakon što su prije nekoliko dana tehničkim pregledom radova, odnosno prijemom ispunjeni svi preduslovi da se dvorana pusti u funkciju.

Benjamin Čičkušić, povratnik u redove RK ''Maglaj'' kaže kako je izvanredan osjećaj trenirati ponovo u obnovljenoj dvorani, te kako sanacija mnogo znači kako za Rukometni klub tako i za cijeli grad.

Osjećaj je izvanredan, kao da ponovo počinjemo trenirati rukomet. Ovo zaista mnogo znači, kako za rukometni klub, tako i za ostale dvoranske sportove i cijeli grad, za našu omladinu, za dječake i djevojčice, za nove zvjezdice našeg grada i naše lijepe Bosne. Hvala Bogu pa se privela kraju rekonstrukcija dvorane jer večeras sam osjetio, kako ja tako i saigrači da nam je dvorana mnogo potrebna i od velikog značaja, kazao je Čičkušić.

Ni Haso Čosić, lijevo krilo našeg kluba nije krio oduševljenje obnovljenom dvoranom. 

- Dvorana je sada na visokom nivou, parket mi se najviše sviđa, mekan je, kratko je prokomentarisao Čosić.

Kako su saopćili iz RK ''Maglaj'' u subotu je na rasporedu rukometni susret između RK "Maglaj" i kadetske reprezentacije Katara koji će se odigrati sa početkom u 19,00 sati. Osim ove utakmice, biće odigrano i nekoliko susreta selekcija Škole rukometa RK Maglaj koje će početi od 16,30 sati.

Iz Rukometnog kluba ''Maglaj'' saopćeno je kako očekuju veliki broj građana na sutrašnjim utakmicama u dvorani "Pobjeda" u Maglaju. 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.