maglajinfo.com
sport rukomet 1328

RK ''Maglaj'' u aprilu organizator trećeg međunarodnog rukometnog turnira "Maglaj 2015"

4.02.2015. 17:22 0

Treći međunarodni rukometni turnir ''Maglaj 2015'' održat će se od 17. do 19.4.2015. godine. Ove godine, kao i prethodne dvije, turnir će biti održan u dvije starosne kategorije, a za ovu su to sljedeće: 1998. i mlađi (sa pravom nastupa 2 igrača 1997. godište) i 2002. i mlađi, saopćeno je iz RK ''Maglaj''.

RK Maglaj je i pored velikih problema nakon poplava, koje su pogodile naš grad prošle godine, uspio u organizaciji novog, nikad jačeg turnira.

 

Najbolji dokaz koliko rukomet vrijedi u našem gradu je nedavno završeno Svjetsko prvenstvo u Kataru, gdje su naš grad predstavljala čak trojica igrača, braća Benjamin i Senjamin Burić (Bosna i Hercegovina), te Eldar Memišević (Katar), koji je ispunio svoj dječački san i osvojio srebrenu medalju, saopćeno je iz RK "Maglaj". 

 

 

 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.