sportzdk.ba
sport rukomet 2015

RK Maglaj sa novim pojačanjima ulazi u proljetni dio PL BiH za rukometaše

16.01.2014. 00:47 0

Jedini maglajski premijerligaš uveliko se priprema za drugi dio sezone. Čičkušić, Zvekić, Memišević, Mehinović te Eldin Džapo ulaze sa RK Maglaj u proljetni dio sezone.

Podsjećamo naši su rukometaši završili prvi dio sezone na dnu premijerligaške tabele, ispod nas su samo Kozara MP i Čapljina. „Uvjereni smo da ćemo u drugom dijelu sezone biti mnogo uspješniji. Spremni smo dočekali ovaj prijelazni rok, na vrijeme smo počeli i pripreme, ekipa je u pogonu od 3. januara i sa optimizmom dočekujemo drugi dio sezone“, izjavio je  Senad Karabegović predsjednik Rukometnog kluba Maglaj za www.sportzdk.ba.

 

Provjereni stručnjak Mašo Obralić od nedavno ima petoricu novih, kvalitetnih igrača koji će sigurno igri Maglaja dati drugu dimenziju. Povremeni reprezentativac Benjamin Čičkušić vratio se iz Ujedinjenih Arapskih Emirata i pomoći će svome klubu da izbori opstanak. To su i Dino Zvekić, Amar Memišević, Aldin Mehinović povratnik iz Gračanice, te Eldin Džapo.

 

„Sa RK Žepče imamo korektne odnose i njima smo na posudbu dali Amara Hrustanovića, mladog igrača kojem treba veća minutaža i koji će sigurno profitirati igrama u Žepču koje ima velike ambicije. Svi ostali igrači su tu, na okupu su, igrali su večeras protiv Krivaje u kontrolnoj utakmici“, kaže Karabegović.

 

U pripremnom periodu Maglajlije će odigrati još nekoliko kontrolnih utakmica, od kojih je prva naredna protiv Dervente. Atmosfera u ekipi je odlična, a tajna je između ostalog i u korektnim odnosima na relaciji uprava – igrači.

 

„S ponosom kažemo da smo sve što smo igračima obećali i ispoštovali. Prema rukometašima nema dugovanja, članovi Upravnog odbora angažovali su se u proteklom periodu kako bi stvorili optimalne uslove za rad kluba i nadamo se da će to sve skupa rezultirati ostvarenjem cilja, a to je sada opstanak u Premijer ligi BiH“, za kraj će Senad Karabegović, predsjednik Rukometnog kluba Maglaj.

 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.