maglajinfo.com
sport rukomet 2026

Pozvali navijače da ih podrže

Rukometni klub Maglaj: Ponosni smo na sebe, idemo se sportski nadmetati

4.05.2016. 17:01 0

Nakon odigranih 30 kola prvog dijela prvenstva danas počinje Liga 4 za prvaka BiH u rukometu, a Rukometni klub Maglaj dočekat će Rukometni klub Vogošća Poljine Hills.

Uoči ove utakmice iz Rukometnog kluba danas su se svojim vjernim navijačima obratili putem zvanične facebook stranice. Na početku priopćenja stoji kako stvari koje su se dešavale nekoliko posljednjih nekoliko kola u Premijer ligi BiH definitvno pokazuju kako u ovoj zemlji skoro ništa nema perspektivu te da je sistem vrijednosti totalno pogrešan.  

- U zadnje vrijeme se piše (a čita onaj mali broj Bosanaca i Hercegovaca koji prate ovaj sport zvani rukomet) o rezultatima ekipa koje su tempirale formu za završetak regularnog dijela prvenstva, o sudijama koji kroje sudbinu rukometa, o nečastima koje su utkane duboko u nas same i naše društvo (da li podmitili doktora, policajca, rukometnog sudiju ili cijelu ekipu, je sasvim ista stvar), o silnim novcima koji se vadi iz vreće da bi se kupilo ono za šta se tempirala forma za kraj (a 90% klubova je dužno Savezu po raznim osnovama, igračima, trenerima, dobavljačima). Iz ovoga proističe samo jedan jedini zaključak, a to je da ova zemlja nema perspektivu, i sistem vrijednosti je totalno pogrešan, navodi se na facebook stranici maglajskog premijerligaša. 

U priopćenju stoji kako je Rukomenti klub Maglaj ponosan što se njegovo ime ne spominje u negativnom kontekstu u komentarima na kraju sezone u Premijer ligi BiH. 

- Kažu svi da je selfmarketing danas veoma bitan, pa želimo da kažemo da smo izuzetno ponosni sami na sebe. Nismo dužni nikome, pa ni Rukometnom savezu BiH, nismo nikome ništa obećali a da nismo ispoštovali. Nismo učestvovali u nečasnim radnjama (da li je bio penal protiv Izviđača za pobjedu ili nije? Da li je bila regularna utakmica u Cazinu? Da li smo pokradeni tu ili tamo? Da li je neko trebao biti sankcionisan što su naša 4 igrača povrijeđena u toku sezone do kraja iste, Bjelobrković Alen i Pejić Aleksa u Cazinu, i Nenadović Radovan i Čosić Haso u Ljubuškom?), tako da nam je veoma drago što naša imena nisu u negativnom kontekstu u završnim komentarima Premijer lige 2015/16. Danas počinje Liga 4, final four, doigravanje za prvaka, kako god je nazvali. Igramo odmah sa našim rivalima ove sezone koje nismo nikako pobijedili. Idemo nadmetati se sportski i probati osvojiti prva tri boda u doigravanju, stoji u priopćenju. 

Na kraju iz Rukometnog kluba Maglaj pozvali su sve svoje vjerne navijače da kupe ulaznie i majice te da pomognu Rukometnom klubu Maglaju da časno privede kraju ovu sezonu.

- Kupite ulaznice i majice, pomozite klubu da pošteno i časno završi ovu sezonu, jer je to klub svih nas. Pokažimo da ove godine imamo najbolju publiku i podržimo naše momke, stoji na kraju. 

Podsjećamo rukometaši Maglaja večeras od 20,00 sati igraju prvu utakmicu Lige 4 protiv RK Vogošća Poljine Hills. Cijena ulaznice je 5,00 KM. 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.