Saopštenje RK Maglaj povodom osiguranja opstanka u PL

28.04.2014. 14:23 0

U nastavku Vam donosimo saopštenje Rukometnog kluba Maglaj, a povodom osiguranja opstanka u eliti BH rukometa.

Poštovani ljubitelji sporta, rukometa i najvažnije RK "Maglaj" obraćamo vam se svima nakon ostvarenja prvog od tri cilja koji smo kao uprava kluba sebi postavili pred početak ove takmičarske sezone.

 

Dva kola prije kraja prvenstva obezbijedili smo opstanak u društvu najboljih iako su nam kako domaći (lokalni), tako i dušmani iz drugih gradova i klubova predviđali ispadanje u Prvu ligu federacije. Na njihovu žalost, a na našu radost, ponovo smo uspjeli u inat svima izdržati i ostvariti uspjeh koji ovaj klub nije uspio ostvariti u svoja zadnja tri pojavljivanja u Premijer ligi.

 

Ovaj uspjeh je još veći kada se zna da smo u drugi dio prvenstva ušli sa svega 9 osvojenih bodova i sa mjesta koje vodi u niži rang. Prvenstvo još nije gotovo, tako da ne znamo sa koliko ćemo bodova završiti u konačnici, ali treba istaći da smo u ovom momentu treća ekipa drugog dijela prvenstva (samo Bosna i Konjuh su ostvarili bolji učinak). Sve to je zajednički spjeh kolektiva: igrača, struke, uprave, sponzora, navijača,....

 

Ipak, početak sezone nije slutio na ovako dobar kraj, naime uprava kluba je na početku sezone dovela pojačanja: Benjo Čičkušić, Dino Zvekić, Alen Bjelobrković, Danilo Stanojević i Kenan Mutapčić, a klub su napustili Edo Mehinagić (Bosna) i Benjamin Šahinović.

 

Pred sami početak prvenstva, na nekih 15-ak dana do početka, naš klub je napustio Benjamin Čičkušić, a poslije drugog kola i Dino Zvekić. Bio je to ogroman udarac za ionako tanak roster, pa je uprava kluba morala posegnuti za pojačanjima iz okruženja, s obzirom da je prelazni rok u BiH bio završen. Doveden je Đorđe Pajić iz Šabca, a ubrzo za njim i Miloš Matović iz Bora.

 

Na našu nesreću za ovog drugog nikad nije stigao certifikat iz Grčke, tako da ni on nije imao pravo nastupa. Takva ekipa je uspjela herojski da se bori i izbori pobjede protiv Čapljine i Goražda na domaćem terenu. Na strani nismo imali mnogo šansi, a onda je uslijedio domaći poraz od Krivaje, a nakon poraza u Vogošći došlo je do razlaza sa tadašnjim trenerom i čovjekom koji je prošle godine uveo klub u Premijer ligu Enverom Bajraktarevićem, a na mjesto šefa stručnog štaba vratio se Mahmut Mašo Obralić, koji debituje domaćom pobjedom protiv Kozare.

 

Do kraja polusezone upisali smo sve poraze, a da smo imali malo više sportske sreće i malo korektnije suđenje mogli smo do pobjeda, pogotovo kući protiv Izviđača i na strani protiv Prijedora. Dosta nesretnih poraza, ali nismo se predavali i sjedili skrštenih ruku. Tri kola prije kraja, uprava se zahvalila Đorđu Pajiću i krenula u sklapanje ekipe za nastavak. Na polusezoni dovedeni su; Aldin Mehinović, Amar Memišević, a vratili su se Čičkušić i Zvekić.

 

Nastavak donosi dvije vezane pobjede, a onda stiže poraz protiv Gračanice kući koji je, pokazalo se kasnije, pozitivno uticao na sve i poslije toga je počelo. Pet vezanih pobjeda,od kojih je posebno slatka u Zavidovićima, jer su to mečevi posebnog naboja, a dosada nikad nismo uspjeli pobijediti tamo. Pobjeda protiv Kozare u Dubici je bila potvrda rada i kvaliteta ove ekipe. Pobjeda kući protiv Dervente je bila samo šlag na tortu i potpuna dominacija ove ekipe i trenera Obralića nad snažnom Derventom i njihovim trenerom Dokićem, a posebno treba istaći da smo je odigrali sa svega sedam igrača i bez Benje Čičkušića. Na svemu ovome se treba nakloniti i čestitati momcima, koji su predvođeni velikim stručnjakom Mašom Obralićem, sa minimalnim sredstvima, obradovali ako ne sve, onda barem većinu ljudi u našem gradu!

 

A raznim rukometnim mešetarima poručujemo da sada mogu slobodno razbaciti grah i računati ko će i ko neće ispasti, na njihovu žalost nas u tim kombinacijama nema! Bilo je tu dosta odluka, kako dobrih tako i onih manje dobrih, ali kao i prošle sezone pokazalo se da pošten rad i pristup može donijeti rezultat!

 

UVIJEK JAČI!

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.