maglajinfo.com
sport rukomet 2367

Predsjednik UO RK ''Maglaj''

Senad Karabegović: Ne stidimo se ambicija da kao ''mali klub'' predstavljamo BiH u Evropi

22.07.2016. 16:11 0

Predsjednik Upravnog odbora Rukometnog kluba ''Maglaj'' izjavio je za oficijalnu facebook stranicu maglajskog premijerligaša kako se ne stidi ambicija da Maglaj bude jedno od zaštitnih obilježja bh. rukometa te da predstavlja BiH na evropskoj sceni ali da za to treba veća financijska podrška.

Predsjednik Upravnog odbora RK ''Maglaj'' izjavio je za oficijalnu facebook stranicu maglajskog premijerligaša kako se ne stidi ambicija da Maglaj kao ''mali klub'' predstavlja BiH u Evropi i da bude jedno od zaštitnih obilježja bh. rukometa. 

- Apsolutno se ne stidimo ambicija da kao "mali klub" želimo igrati na evropskoj sceni i biti jedno od zaštitnih obilježja rukometa Bosne i Hercegovine. Biti zajednica koja već decenijama zahvaljujući stručnom rukovodstvu, u svakom pogledu, odgaja nove generacije mladih ljudi koji sportskim i takmičarskim duhom kroče kroz život nas zadužuje da želimo i moramo postići više, kazao je Karabegović. 

Predsjednik Karabegović kazao je također kako su glavni razlog neigranja europskih kupova finansije.  

- Osnovni razlog neigranja europskih kupova su svakako finansije. Iz tog razloga bitno je napomenuti da za postizanje bilo čega većeg i boljeg treba i veća materijalna podrška. Smatram da smo sa podrškom navijača neprikosnoveni, te se nadam da će i materijalni momenat postati takav zahvaljujući sponzorima. Rukometni klub "Maglaj" je jedna velika porodica u kojoj svaki član maksimalno doprinosi razvoju kluba. Ljubav prema sportu i želja da građanima Maglaja pružimo užitak i nešto za ponos, te da mladima damo pozitivan primjer naš su čvrsti temelj. Mi smo: "Uvijek jači!", izjavio je Senad Karabegović. 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.