maglajinfo.com
sport rukomet 2245

Promjene u RK Maglaj

Senad Karabegović podnio ostavku, Ismir Brkić vršilac dužnosti predsjednika RK Maglaj

9.01.2018. 12:45 0

Upravni odbor Rukometnog kluba Maglaj sinoć je na sjednici imenovao Ismira Brkića za vršioca dužnosti predsjednika RK Maglaj, a nakon ostavke Senada Karabegovića koji je ranije obavljao ovu funkciju.

Kako saznaje portal Maglajinfo.com Karabegović je ostavku podnio na skorašnjem sastanku Upravnog odbora. Takvu odluku Karabegović je donio zbog, kako je naveo, porodičnih i poslovnih obaveza.

Na istom sastanku ostavku na mjesto sekretara maglajskog premijerligaša podnio je i Faris Habibović. 

Iz Upravnog odbora Rukometnog kluba Maglaj danas je saopćeno da je na sinoćnjoj sjednici, u skladu sa Članom 34., stav 2, Statuta Kluba, Upravni odbor u punom sastavu i jednoglasno, donio Odluku o imenovanju Ismira Brkića kao v.d. predsjednika UO RK Maglaj“. Ismir Brkić će biti v.d. svih aktivnosti Kluba u narednom periodu do 60 dana, a nakon predaje završnog računa Kluba bit će sazvana i održana Skupština Rukometnog kluba Maglaj“.

- Na sastanku Upravnog odbora je imenovana i Komisija koja će obaviti razgovore sa kandidatima za trenera seniorske ekipe, a o njegovom izboru javnost će biti upoznata u narednim danima. Rukometni klub i dalje funkcioniše i radi u normalnim okolnostima i ograđuje se od bilo kakvih negativnih komentara štetnih po klub. Također, odbacujemo sve špekulacije, koje su se pojavile ovih dana u javnosti, a vezane su za uplitanje politike u klub, takvog renomea kakav je RK „Maglaj“. On nikada nije bio, niti će ikada biti instrument bilo koje političke opcije - stoji u saopćenju. 

Maglajski klub na čelu sa Senadom Karabegovićem u proteklom periodu vratio se u najelitnije društvo bh. rukometa, a zatim ostvario i historijski plasman u Premijer ligi BiH i Kup takmičenju dok je dvorana redovno bila dupke puna.   

Kako portal Maglajinfo.com saznaje saradnja sa dugogodišnjim trenerom seniorske selekcije Mahmutom Obralićem dogovorena je do januara 2018. godine, pa stoga se u saopćenju i navodi kako će u narednim danima biti obavljeni razgovori s potencijalnim kandidatima za trenera seniorske ekipe. 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.