maglajinfo.com
sport rukomet 2095

Protiv konkurenta u borbi za opstanak

Svi u dvoranu: Maglajski rukometaši igraju protiv dobojske Sloge

24.03.2017. 19:36 0

Ovog vikenda nastavlja se takmičenje u sklopu muške rukometne Premijer lige. Maglaj će na domaćem terenu odmjeriti snage sa dobojskom Slogom.

Rukometaši Maglaja ovog vikenda u Gradskoj sportskoj dvorani u Maglaju ugostit će direktnog konkurenta u borbi za opstanak, Rukometni klub Sloga iz Doboja. Utakmica se igra u sklopu 21. kola muške rukometne Premijer lige.

Uoči ovog meča maglajski rukometaši nalaze se na 8. poziciji premijerligaške tabele sa 24 osvojena boda, dok je dobojska Sloga dva mjesta niže, na poziciji broj 10. sa 21 bodom i utakmicom manje. 

Do kraja muškog rukometnog prvenstva preostalo je još 6 kola, a Maglaj će igrati još pet mečeva i to tri kući (Sloga, Konjuh, Krajina) i dva u gostima (Prijedor i Vogošća) dok će u 24. kolu naš Rukometni klub biti slobodan.

Ove sezone mušku rukometnu Premijer ligu napustit će 5 od 13 klubova. Maglajski rukometaši trenutno se nalaze na 8. poziciji, koja garantuje opstanak, i nadati se da će izabranici Mahmuta Obralića do kraja prvenstva tu i ostati ili eventualno napredovati za jednu ili više pozicija.

Izvor: Sportsport.ba

Žele li rukometaši Maglaja ostati u društvu najboljih prava na kiks na domaćem terenu do kraja prvenstva nemaju, a podrška maglajske publike sutra, ali i u narednim mečevima sigurno neće izostati.

Utakmica između Maglaja i Sloge igra se u subotu, 25. marta od 20,00 sati u Gradskoj sportskoj dvorani u Maglaju. 

Nema izgovora, svi u dvoranu, uvijek jači! 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.