maglajinfo.com
sport rukomet 1753

U grotlu maglajske dvorane pali favoriti iz Dervente

20.04.2014. 01:48 0

U okviru 26. kola BH Premijer rukometne lige naši rukometaši večeras su borbom, trudom i zalaganjem u grotlu maglajske dvorane 'Pobjeda' savladili favorite iz Dervente rezultatom 25:20.

Nakon što je na poluvremenu rezultat glasio 12:11 u korist naše ekipe, naši momci do kraja utakmice su povećali prednost nad četvrtoplasiranom ekipom BH Premijer Lige RK 'Derventa' i tako utakmicu završili rezultatom 25:20 u našu korist. 

 

U maglajskoj dvorani 'Pobjede' večeras pred oko 7 stotina Maglajlija i Maglajki, maglajski su rukometaši od kojih posebno izdvajamo Aldina Mehinovića koji je zabilježio još jedan odličan nastup, zajedno sa Danilom Stanojevićem "spustili na zemlju" favorite iz Dervente.

 

Aldin Mehinović mrežu je gostiju pogodio 9 puta dok je Danilo Stanojević mrežu gostiju pogodio 7 puta. Naš golman Mutapčić zabilježio je 10 odbrana. 

 

Kod gosta iz Dervente istakao se Pekić sa 5 pogodaka. U slijedećem 27. kolu naša ekipa putuje u Ljubuški i to već polovinom naredne sedmice. 

 

Tabela BH Premijer Lige nakon 26 odigranih kola izgleda ovako. 

 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.