maglajinfo.com
sport rukomet 1520

U Rukometnom klubu Maglaj tužni zbog dešavanja u Doboju

3.12.2019. 08:39 0

Nakon što je proteklog vikenda odigran susret između RK Sloga Doboj i RK Maglaj a koji je završen rezultatom 30:22 iz maglajskog premijerligaša oglasili su se saopćenjem za javnost.

Nakon poraza u Doboju, imamo potrebu da podijelimo, ne razočarenje, nego tugu. Da, tužni smo, jer se na jednom sportskom događaju dešavaju stvari kojima nije mjesto u dvoranama, u suštini nigdje. Neke stvari trebaju ostati tamo gdje im je mjesto, u prošlosti, tamo gdje je ostalo sve ono ružno.

U Doboju su se od strane navijača Sloge mogli čuti povici kakve nigdje nećete čuti u BiH. Spominjanje crtanja granica, da neko manje vrijedi jer je drugačiji i na kraju krajeva vrijeđati ljude koji sjede samo metar od vas je sve samo sportsko i fer navijanje nije. Gostujući u mnogim gradovima u BiH moramo reći da su Banja Luka, Trebinje, Ljubuški i mnogi drugi gradovi bili domaćini gdje nikada nismo čuli jednu ružnu riječ ili nedolično ponašanje pojedinca ili grupe navijača.

Tužni smo jer ti isti navijači ne pokazuju samo nepoštovanje prema svojim sportskim gostima, nego i svojim igračima koji nose drugačije ime i porijeklo. Tužni smo da još nismo naučili da nas različitosti spajaju, da su poštovanje, razumijevanje, tolerancija, prijateljstvo i ljubav stvari koje ispravljaju svu negativnost našeg društva.

RK Maglaj je klub koji njeguje takve vrijednosti i koji zajedno sa svojim navijačima svaki grad i klub dočeka prijateljski, poštujući svakoga.

Zato očekujemo da će se RK Sloga Doboj ograditi od navijanja i skandiranja koji nas nije uvrijedio, ali nas je kako smo rekli rastužio. I za kraj, kako klub i igrači, tako i navijači RK Sloga Doboj su dobro došli u Maglaj. Uvijek, stoji u saopćenju Rukometnog kluba Maglaj. 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.