Primjer uspješnog poslovanja

AS Jelah preuzeo od Selimovića kompletno pekarsko poslovanje

27.02.2014. 10:30 0

Nakon preuzimanja paketa 43,8% dionica sarajevskog Klasa, AS Jelah kupio je i dionice kompanje Sprind u vlasništvu Sarajevske pivare ali i dionice Mlina i pekare Ljubače, izvještava portal Indikator.ba

Na ovaj način AS preuzima cjelokupni pekarski dio poslovanja od porodice Selimović. AS je od Sarajevske pivare kupio 15,9 posto preduzeća Sprind, a budući da je najveći pojednačni vlasnik Sprinda kompanija Klas sa oko 49%, a koju je AS prije nekoliko dana preuzeo, grupacija iz Jelaha sada je dominantan vladar u rajlovačkom preduzeću.

 

Zanimljivo da je cijena dionica Sprinda, koju je platio AS, bila pet puta veća od nominalne cijene, pa je tako samo 4.515 dionica plaćeno 2,25 miliona KM.

 

AS Grupacija preuzela je 19,3 posto dionica Mlina i pekare Ljubače, a prodavac je ZIF Naprijed, fond u vlasništvu porodice Selimović. Cijena je bila 0,50 KM po dionici, a cjelokupni paket od 64.024 dionice plaćen je 32.012 KM.

 

Većinski dioničar Mlina i Pekare Ljubače je Klas sa 75%, pa je tako grupacija AS gospodar i u ovom društvu.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.