BiH na 3. poziciji zemalja koje su u 2014. bile najizloženije ekstremnim vremenskim uvjetima

20.02.2016. 17:22 0

Bosna i Hercegovina se našla na trećem mjestu zemalja koje su bile najizloženije ekstremnim vremenskim uvjetima u 2014. godini. Ovo je utvrđeno na konferenciji o klimatskim promjenama koja je održana u Parizu u decembru 2015. godine, kaže mladi bh. stručnjak za prognoziravnje vremena, Nedim Sladić.

Susjedna Srbija našla se na prvom mjestu zemalja koje su bile najizloženije ekstremnim vremenskim uvjetima u 2014. godini.

Bosnu i Hercegovinu, Srbiju te manjio dio Hrvatske prije dvije godine pogodile su snažene poplave. Stradali su ljudski životi. Materijalna šteta koja je pričinjena tom prilikom u BiH procjenjuje se na oko 4 milijarde KM.

- A sjedite skrštenih ruku? Do kada, možda do neke nove poplave, nekog novog požara ili suše – kritizirao je Sladić bh. vlasti, koje ne poduzimaju skoro ništa kako bi građane zaštitili od eventualnih novih vremenskih nepogoda, piše Patria.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.