AA/maglajinfo.com
vijesti bih 186

Vremenska prognoza

BiH: Sljedeće sedmice natprosječno toplo vrijeme

7.06.2021. 12:21 0

Idućih dana u Bosni i Hercegovini iz FHMZ-a prognoziraju stabilnije vrijeme, od četvrtka su izvjesni lokalni pljuskovi dok je stabilizacija najavljena od nedjelje.

Nakon nestabilnog vikenda, idućih dana u Bosni i Hercegovini očekuju se stabilnije vremenske prilike, saopšteno je danas iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ), javlja Anadolu Agency (AA).

Navodi se da će u Bosni će preovladavati oblačno a na prostoru Hercegovine uz više sunčanih intervala, bit će i nešto toplije.

- Od četvrtka 10. juna u Bosni i na sjeveru Hercegovine izvjesni su kraći lokalni pljuskovi praćeni grmljavinom. Na krajnjem jugu zemlje uglavnom djelimično sunčano i stabilno. Temperature zraka ugodne i primjerene ovom dobu godine - navodi se u prognozi vremena FHMZ za narednih 15 dana.

Minimalne jutarnje temperature zraka varirat će od 10 do 16 stepeni Celziju u Bosni, na jugu zemlje do 18stepeni. Najviše dnevne temperature između 23 i 28, u Hercegovini do 31 stepen Celzijusa.

- Prema dostupnim numeričkim podacima, stabilizacija vremenskih prilika moguća je od nedjelje 13. juna. Stabilno, sunčano i nadprosječno toplo očekuje nas tokom većeg dijela sljedeće sedmice - navode iz FHMZ-a.

Minimalne temperature zraka biće u rasponu od 14 i 19 u Bosni, do 22 stepena Celzijusa u Hercegovini. Maksimalne temperature variraće između 26 i 31 u Bosni, na jugu Hercegovine do 33 stepena Celzijusa.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.