maglajinfo.com
vijesti bih 393

Stanje na putevima

BIHAMK: Magla u kotlinama i uz riječne tokove

12.02.2018. 08:03 0

Magla ovoga jutra smanjuje vidljivost na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove.

Izdvajaju se putni pravci: Bihać-Bosanski Petrovac-Ključ, Bugojno-Gornji Vakuf, Olovo-Tuzla-Orašje, Kobiljača-Kiseljak-Kaonik, Lašva-Vitez-Novi Travnik, Brčko- Bijeljina i Drvar-Bosansko Grahovo, kao i puteve u dolinama rijeka Save i Drine.

Niske temperature i vlažan kolovoz pogoduju formiranju poledice, pa se vozači pozivaju na pojačan oprez. Posebna pažnja skreće se na puteve u planinskim predjelima, kao i na mostove, vijadukte i prilaze tunelima. Učestali su odroni zemlje ili kamenja, posebno preko planinskih prijevoja, kao i na putevima koji prolaze kroz usjeke. Apeluje se na vozače da voze maksimalno oprezno i da na put ne kreću bez zimske opreme.

Na autoputu A-1 preticajnom trakom saobraća se na dionici Sarajevo zapad-Lepenica zbog aktivnog klizišta na lokalitetu Ban Brdo. Mole se vozači da na toj dionici autoputa voze opreznije i smanjenom brzinom.

Zbog aktiviranih klizišta izmijenjen je režim saobraćaja i na magistralnom putu M-16 Banja Luka-Crna Rijeka (na lokalitetu Gornji Šeher), kao i na regionalnim putevima R-441 Banja Luka-Turbe (Ljubačevo) i R-454a Bratunac-Drinjača.

Jednom trakom saobraća se na magistralnom putu M-14.2 Resanovci-Drvar, a razlog je urušavanje potpornog zida.

Vozači se upozoravaju na učestale odrone kamenja i zemlje na kolovoz, a posebno se izdvajaju dionice: Jablanica-Prozor, Jajce-Banja Luka i Sarajevo-Foča. Apeluje se na maksimalno opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu.

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.