maglajinfo.com
vijesti bih 453

15. novembar

BIHAMK: Od sutra obavezno posjedovanje zimske opreme

14.11.2018. 14:05 0

Zbog radova na ugradnji brojača prometa na magistralnom putu M-16 u Jajcu danas se saobraća naizmjenično, jednom trakom.

Na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno, zbog radova na mostu na ulazu u Bugojno, obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i preusmjeren na magistralni put preko Travnika i Donjeg Vakufa. Putnička vozila na ovom lokalitetu saobraćaju obilaznicom u neposrednoj blizini.

Od ostalih puteva sa izmjenama u režimu saobraćaja zbog aktuelnih radova izdvajaju se autoput A-1 dionice Sarajevo zapad-Lepenica i Podlugovi-Visoko, zatim autoput Bosanska Gradiška-Banja Luka, kao i magistralne puteve: M-17 Mostar-Ortiješ, M-5 Ključ-Mrkonjić Grad, M-6 Domanovići-Stolac, M-15 Priluka-Glamoč, M-5 Donji Vakuf-Travnik i M-18 Olovo-Kladanj.

Na graničnim prijelazima ne čeka se duže od 30 minuta. Zbog radova u Hrvatskoj i dalje je zatvoren GP Bosanski Novi-Dvor.

Vozači se napominju da zakonska odredba obaveznog posjedovanja zimske opreme stupa na snagu sutra, 15. novembra, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.