Ramazan 1440/2019. Maglaj | 22.05.

Sehur

Iftar

Vaktija 1440/2019. vaktija.ba
maglajinfo.com
vijesti bih 460

BIHAMK: Pojačan promet vozila na izlazu iz BiH na GP Bosanska Gradiška

26.11.2018. 17:18 0

Završen je uviđaj saobraćajne nezgode koja se dogodila na regionalnom putu R-460 Brčko-Cerik. Na navedenoj dionici saobraća se nesmetano.

Kolovoz je pretežno mokar, pa se savjetuje oprezna vožnja, prilagođena uslovima na putu. Na sitnije odrone zemlje ili kamenja upozorava se na planinskim prevojima, kao i na dionicama koje prolaze kroz usjeke. Posjedovanje zimske opreme zakonski je obavezno.

Povodom Dana državnosti BiH, večeras do ponoći zabranjen je prijevoz eksplozivnih materija i zapaljivih tečnosti na području FBiH.

Zbog sanacije tunela Vranduk II i dva mosta (Bosna IV i Bosna V) izmjenjen je režim saobraćanja na dionici M-17 Zenica-Nemila. Vozila iz smjera Zenice koriste magistralni put M-17, dok se u suprotnom smjeru saobraća regionalnim putem R-445 Nemila-Zenica.

Sanacija mosta izvodi se na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno, zbog čega je saobraćaj teretnih vozila obustavljen i preusmjeren na alternativni pravac preko Donjeg Vakufa i Travnika, dok putnička vozila saobraćaju obilaznicom u neposrednoj blizini.

Na ostalim putevima sa aktuelnim radovima saobraća se sporije, uz obavezno poštivanje postavljene signalizacije.

Pojačan je promet vozila na izlazu iz BiH na graničnom prijelazu Bosanska Gradiška.

Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Zbog radova u Hrvatskoj i dalje je obustavljen saobraćaj na graničnom prijelazu Bosanski Novi-Dvor, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.