maglajinfo.com
vijesti bih 379

BIHAMK: Zbog snijega u zapadnoj Bosni otežano saobraćanje

2.02.2018. 18:52 0

U zapadnoj Bosni pada intenzivan snijeg, pa je saobraćanje otežano. Apeluje se na vozače da voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode trenutnim uslovima na putevima.

Upozorava se i na učestale odrone kamenja i zemlje na kolovoz, kao i na povremeno jače udare vjetra. Magla smanjuje vidljivost na dionicama u jugoistočnim krajevima zemlje. Posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Na autoputu A-1 preticajnom trakom saobraća se na dionici Sarajevo zapad-Lepenica zbog aktivnog klizišta na lokalitetu Ban Brdo, kao i na dionici Butile – Vlakovo, zbog aktuelnih radova na mostu Bojnik. Mole se vozači da na tim dionicama autoputa voze opreznije i smanjenom brzinom.

Zbog aktiviranih klizišta izmijenjen je režim saobraćaja i na magistralnom putu M-16 Banja Luka-Crna Rijeka (na lokalitetu Gornji Šeher), kao i na regionalnim putevima R-441 Banja Luka-Turbe (Ljubačevo) i R-454a Bratunac-Drinjača.

U toku su radovi na sanaciji škarpe kod tunela Korija na magistralnom putu M-5 Sarajevo-Lapišnica, zbog čega se saobraća jednom trakom, uz povremene 15-minutne obustave. Jednom trakom saobraća se i na magistralnom putu M-14.2 Resanovci-Drvar, a razlog je urušavanje potpornog zida.

Zbog loših vremenskih uslova u Hrvatskoj, na graničnom prijelazu Izačić na snazi je zabrana saobraćanja za teretna vozila iznad 7,5 tona. Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja su do 30 minuta, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.