BOSANSKA KRUPA: Policajci koji šamaraju građane

22.06.2015. 18:47 0

Posljednjih nekoliko dana na društvenim mrežama kruži video klip sa nadzorne kamere koja je zabilježila nasilno ponašanje pripadnika policije u Bosanskoj Krupi. Na snimku se jasno vidi kako policajaci upotrebljavaju silu, piše Cazin.net.

VIDEO

Posljednjih nekoliko dana na društvenim mrežama kruži video klip sa nadzorne kamere koja je zabilježila nasilno ponašanje pripadnika policije u Bosanskoj Krupi.

Na snimku se jasno vidi kako policajaci upotrebljavaju silu u nekoliko navrata, odnosno kako udaraju goste jednog ugostiteljskog objekta šakama u glavu.  Do incidenta je navodno došlo nakon verbalnog sukoba između radnice datog ugostiteljskog objekta i gostiju, aktera snimka.

Međutim, kakvi god bili razlozi, očito je da se radi o prekomjernoj i neopravdanoj upotrebi sile od strane pripadnika MUP-a.

Ovaj slučaj policijskog nasilja nije ostao neprimjećen zahvaljujući nadzornoj kameri, i povod je da se zapitamo koliko su česti ovakvi slučajevi.

U vezi istog tražili smo informacije i od potparola MUP-a USK-a Ale Šiljdedića, koji nam ih zbog odsustva nije mogao dati do trenutka objave ovog članka. Nadamo se da ćemo uskoro dobiti više informacija, piše Cazin.net. 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.