Danas isplata junskih plata budžetskim korisnicima ZDK

25.07.2014. 09:43 0

Danas isplaćene plaće za juni 2014. godine za sve budžetske korisnike koji se finansiraju iz budžeta Zeničko-dobojskog kantona.

Ovim je realizirana odluka Vlade Zeničko-dobojskog kantona da se nakon realizacije kratkoročnog zaduženja odobrenog od strane Skupštine Kantona isplate zaostale plaće i druge obaveze. Time je ispoštovan i sporazum potpisan sa sindikatima budžetskih korisnika o vraćanju  isplate plaća u zakonske okvire.

 

Podsjetimo, zbog izuzetno teške privredne i finansijske situacije prouzrokovane ovogodišnjim poplavama, ali i općenito smanjenim prilivom sredstava u budžet, sve obaveze koje se finansiraju iz budžeta Kantona bile su izmirivane u smanjenom obimu, a to je uzrokovalo i kašnjenje u isplati plaća jer je za preko 8000 budžetskih korisnika potrebno mjesečno obezbijediti 12 miliona KM priliva sredstava u budžet Kantona.

 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.