maglajinfo.com
vijesti bih 1422
FACE TV

Danas je 21. decembar - Dan rudara, onih koji su ginuli pod zemljom i za zemlju

Svjetska premijera filma ''Halal para'' posvećenog rudarima

Danas je 21. decembar - Dan rudara, onih koji su ginuli pod zemljom i za zemlju

21.12.2014. 00:45 0

Po Nedžadu Ibrišimoviću se zove jedna škola u Ilijašu, a trebalo bi najmanje po jednom Žepču, Mostaru, Bihaću i barem jedna ulica u glavnom gradu.

VIDEO

"On koji je napisao to od Ugursuza do Vječnika i El Hidra, on koji je takva književna gromada, i pisac i pjesnik i sliakr i vajar i govornik, nešto najtalentovanije što smo imali sve od umjetnosti u jednom uradio je i ovo naizgled sitno, nepotrebno, veliko", kazao je sinoć Senad Hadžifejzović u Centralnom Dnevniku na FACE TV u kome je premijerno prikazan kratki film "Halal para" koji je posvećen rudarima koji su živote ostavili u jami i na pragu otadžbine

 

Odlučio je Nedžad Ibrišimović tako jednom za života sam od sebe, ko zna iz kojih razmišljanja da se spusti u jamu i da doživi nekoliko sati ono što rudar doživljava cijeli život, ako doživi život. Napisao je nakon toga jedan tekst, da ga pročitate na tenane treba Vam sedam minuta. Cijeli doživljaj, tekst, film stane u sedam minuta.

 

U CD-u na FACE TV premijerno je prikazan film "Halal para" po tekstu Nedžada Ibrišimovića u produkciji "OneMoment" studija, fondacija "Nedžad Ibrišimović" i Levološko Udruženje, režija Sulejman Muratović, a glavni lik tumači Irfan Kasumović, scenario i montaža Muhamed Berbić i Muhamed Kahrimanović.

 

Film je pred Vama gore u prilogu zahvaljujući Nedžadovim sinovima, zovu se Zlatan i Oro. Pogledajte ga obavezno. 

 

Danas je 21. decembar - Dan rudara, onih koji su ginuli pod zemljom i za zemlju. 

 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.