Danas kiša i grmljavina u BiH, meteorolozi upozoravaju na žuti meteoalarm

30.06.2014. 02:23 0

Nakon nekoliko sunčanih i toplih dana, našu zemlju danas očekuju kiša i nešto niže temperature, najavljeno je iz Hidrometeorološkog zavoda FBiH.

Danas se može očekivati pretežno oblačno vrijeme, praćeno pljuskovima i grmljavinom, dok se u utorak može očekivati postepeno razvedravanje. 


Federalni hidrometeorološki zavod proglasio je žuti meteoalarm za danas. U glavnom gradu BiH očekuje se kiša, grmljavina i vjetar, a slično vrijeme će biti i u drugim dijelovima BiH. 


Biometeorološka prognoza će biti povoljna. Niže temperature i manji osječaj sparine povoljno će utjecati na hronične bolesnike i meteoropate, tako da neće imati većih tegoba. Savjetujemo izbjegavati aktivnosti na otvorenom za vrijeme grmljavine. Učesnicima u saobračaju preporučujemo oprezniju vožnju, navode u Federalnom hidrometeorološkom zavodu.

 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.