NAP/maglajinfo.com
vijesti bih 1382

Danas sastanak Federalnog fonda za pomoć sa načelnicima nastradalih općina

4.09.2014. 01:03 0

U sjedištu Vlade FBiH u Sarajevu s početkom u 10.00 sati danas će biti održan zajednički sastanak Upravnog odbora i Savjeta Federalnog fonda za pomoć nastradalim područjima od prirodne nesreće na teritoriji FBiH.

Satanak će biti održan i sa predstavnicima Federalne uprave civilne zaštite, Federalnog zavoda za geologiju, Agencije za vodno područje rijeke Save te načelnicima općina Zenica, Tuzla, Domaljevac-Šamac, Gračanica, Gradačac, Srebrenik, Lukavac, Žepče, Maglaj, Zavidovići, Kalesija, Orašje, Odžak, Gradačac, Sapna i Banovići.

 

Sastanku će prisustvovati i delegacija UNDP-a u BiH koju će predvoditi rezidentni predstavnik u BiH Yuri Afanasiev. Press konferencija je zakazana za 13:30 sati.

 

Inače, na računu Vlade FBiH nalazi se 9.622.969,19 KM prikupljenih sredstava, a sredstva bi uskoro trebala biti operativna, piše Patria.

 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.