Delić: MUP-u ZDK-a nedostaje 200 zaposlenika

10.05.2014. 13:36 0

Na posljednjoj sjednici Skupštine Zeničko-dobojskog kantona pažnju poslanika privukla je informacija o stanju sigurnosti za 2013. godinu, koje je u raspravi ocijenjeno kao zadovoljavajuće.

Informaciji o stanju sigurnosti u kojoj se konstatuje da je zabilježen manji broj slučajeva kriminaliteta, remećenja javnog reda i mira, te povećan broj saobraćajnih nesreća je usvojena, ali se diskusija proširila u vezi s najavom Rifata Delića, ministra unutrašnjih poslova ZDK-a u ostavci, da će se nastaviti procedura završetka konkursa za prijem novih službenika.

 

Obrazlažući konkretnu situaciju, Delić je ukazao da kantonalnoj policiji u ovom trenutku nedostaje oko 200 zaposlenika, i da je on udlučan da se konkurs za prijem policijskih službenika dovede do kraja.

 

Zastupnici SDA i Stranke za BiH tražili su da Vlada ZDK-a u ostavci poštuje odranije doneseni zaključak Skupštine o "ograničavanju novog zapošljavanja u svim kantonalnim organima".

 

Poslanici iz navedenih stranaka su ukazali da su "zaključci Skupštine obavezujući za Vladu, pa i Ministarstvo unutrašnjih poslova".

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.