antena-radio.ba
vijesti bih 834

Doboj Jug: Nije mogao više gledati rupe na putu, pa ih sam krpio

14.03.2014. 00:37 0

Hasan Hodžić iz Matuzića poznatiji po nadimku 'Gajga', trenutno je na birou rada u Doboj Jugu. Radio je dugo godina u Istri, zatim Italiji, u mnogo država Svijeta, čak i u Kolumbiji kao mašinista teških građevinskih mašina i bagera, bio je podvodni varilac, a zbog nedostatka posla i teške ekonomske situacije je kod kuće, u Matuzićima gdje čeka poziv na posao u Italiju.

Kao iskusni građevinac nabavio je sebi razne manje građevinske strojeve i opremu, poljoprivrednu posebno. Jedini je aktivni radio - amater i jedini verifikovani ronilac sa kompletnom opremom koju je nabavio za 'ne daj Bože'.

 

Prije nešto više od godinu dana, dolazeći iz Italije u Matuziće, vozeći vlastiti putnički automobil naletio je podno 'Grabika' na veliku rupu na glavnom putu kroz selo, pri čemu je ostao bez gume sa znatnim oštećenjem točka na Mercedesu. Žalio se prethodnom načelniku, zamolivši ga da se nešto učini sa putem koji je u katastrofalnom stanju i da se pobrine kako bi se rupe na putu bar zakrpile, jer su postale prava mora vozačima.

 

S obzirom da je prošle godine zahvaljujući općinskoj načelnici Vlada FBiH obezbjedila sedam stotina hiljada maraka za popravku i proširenje ovog puta koji bi se paralelno treba raditi sa projektom izgradnje kanalizacionog kolektora kroz Matuziće, te projektom rekonstrukcije vodovoda zamjenom azbestnih cijevi po pomenutoj trasi puta konačno otpočinjanje radova se očekuje nakon završetka tenderskih procedura koje su u toku.

 

Hasan nije mogao više da čeka i da svojim očima gleda silna oštećenja i rupe na putu na relaciji Plac - Pošta, pa je u prošlu subotu sa još dvojicom otišao traktorom do betonare Tešanjka, tamo uplatio i natovario 2 kubika betona, dovezao u Matuziće i krpio rupu po rupu. Prolaznici su ga samo gledali, a on se samo osmjehivao govorivši: "Ne mogu ovo više da gledam".

 

Hasane, čestitke.

 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.