Hayat TV

Dok drugi sanjaju bicikla, on želi koze: Šesnaestogodišnjak u goloj borbi za život

Prilog emisije ''Ispuni mi želju''

Dok drugi sanjaju bicikla, on želi koze: Šesnaestogodišnjak u goloj borbi za život

15.02.2016. 23:40 0

Ovo je jedna od onih želja kad iz nekog nepoznatog razloga nismo odustali da po ledu i snijegu uz veliki rizik pronađemo kolektivni centar Plane u Stuparima, piše hayat.ba.

VIDEO

Naša borba se isplatila jer smo u ovom centru pronašli osmeročlanu porodicu Hačkić i ispunili njihove skromne želje. Želje ovih mališana od kojih zastaje dah, želje koje tjeraju na suze.

Želja 16-godišnjeg dječaka Jasmina posebno je dirnula mnoge.

Jasmin ne želi da ima bicikl jer od njega, kako kaže, nema koristi i važnije mu je da nahrani svoje koze od kojih ima barem doručak.

Jasminu nisu potrebni skupi mobiteli, računari i ostale stvari koje su mnogim njegovim vršnjacima svakodnevna razonoda. Jasmin voli životinje, pogotovo one koje mu omogućavaju da prehrani sebe, svoju sestru i četvericu braće.

Mnogo upita stiglo je na našu adresu u vezi s Jasminom. Svi oni koji žele u istim ili sličnim pričama pomagati mogu se obratiti na imz@hayat.ba.

U prilogu pogledajte govor 16-godišnjeg dječaka koji je postidio cijelu njegovu generaciju.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.