Državni parlamentarci: U 2013. radili smo jako loše, nismo opravdali svoje postojanje

2.01.2014. 21:30 0

Jedni su trebali biti motor, drugi snaga, treći opet upravljački mehanizam, a svi zajedno dobar tim kojem je prošla još jedna godina u praznim diskusijama.

Parlamentarnim đacima u knjižicu na kraju svakog mjeseca bude zaključna po najmanje jedna petica. Iza nje nađe se i pokoja nula, tek toliko da se zna koliko su posla uradili. Zato je najviše propalica, tako se ocjenjuju, poneki i zadovoljavaju, treći su dobri. Među njima odlikaša nema ili to ne žele da kažu. “Sebe ne ocjenjujem, to treba drugi da urade”, ističe Aleksandra Pandurević, zastupnica SDA u Parlamentu BiH.

 

“Ja sebe ocjenjujem u ovom dijelu jednom prosječnom ocjenom”, naglašava Zvonko Jurišić, zastupnik HSP BiH. “Vrlo je teško sebe ocjenjivati, ali glasači će ocjenjivati rad svakog od nas pojedinačno”, smatra zastupnik SDA Šemsudin Mehmedović. “Nerealno je sam sebe ocjenjivati”, mišljenja je Mehmedovićev stranački kolega Senad Šepić.

 

Kad je tako onda je najbolja kolektivna ocjena. “Pa objektivno jedna jako neefikasna godina što se tiče zakonodavnog djelovanja izabranih predstavnika u vlasti”, konkretan je zastupnik SNSD Lazar Prodanović. 

 

“Mi nismo opravdali svoje postojanje”, ističe zastupnik Narodne stranke Radom za boljitak Mladen Ivanković Lijanović. Jer je falilo nekih dijelova. “Parlamentarna većina koja je izabrala Vijeće ministara i Vijeće ministara je trebalo biti motor i glavna snaga pokretačka u BIH”, dodaje on. Nešto je falilo, a nešto je bilo i višak. “Mislim da u ovom Parlamentu BIH ima puno ispraznih diskusija nema konkretnih rješenja. Donjeli smo toliko zaključaka koji su mrtvo slovo na papiru”, kategoričan je Zvonko Jurišić. “I visok stepen nepovjerenja koji se često graniči sa paranoidnošću da svako radi protiv svakoga”, ističe Lazar Prodanović.

 

Ponekad i svako sa svakim. “Ovdje imamo savezništvo u kriminalu i korupciji”, mišljenja je Aleksandra Pandurević. “Ja mogu reći da sam u kapacitetu u kojem se nalazim davao maksimum da otvaram pozitivne teme koje su bitne za sve ljude u ovoj zemlji”, poručuje Senad Šepić. A ono što je bitno ljudima u ovoj zemlji, toga je sve manje. Novih radnih mjesta, redovnih plaća, sigurnih i većih penzija.

 

“Sigurno je da će 2014. godine na izborima biti kaženjeni svi oni koji su istjerali sve, osim same sebe”, zaključuje Šemsudin Mehmedović.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.