Edvin Omerović: Od mene su napravili dizača aviona u zrak

3.03.2016. 22:30 0

Nakon što je emitovan prilog na FTV-u u kojem je Edvin Omerović dao izjavu, dobio je otkaz na Međunarodnom aerodromu Tuzla.

VIDEO

U ponedjeljak, 1. marta na Federalnoj televiziji je emitovano novo izdanje emisije “Mreža”. Jedna od tema je bila i “Postizborna podjela plijena u TK”.

Novinar federalne televizije Omer Hasanović u jednom dijelu priloga priču je fokusirao na zapošljavanje Edvina Omerovića, kojeg je okarakterisao kao pripadnika selefijske zajednice, zbog saznanja da je upravo Edvin navodno tražio otvaranje mesdžida u zgradi Aerodroma.

Osvrt na prilog koji je bio razlog otkaza, reakcije prijatelja i bliskih ljudi, Edvin Omerović podijelio je sa posjetiteljima portala Tuzlanski.ba.

"Moj razgovor sa gospodinom Omerom, novinarom FTV-a je trajao nekih 15 minuta, znao sam je cijelo vrijeme sniman od njihovog ulaska u stan. Da budem iskren nisam ni očekivao da će cijeli naš razgovor pustiti u javnost, ali da će biti korektniji to svakako jesam. Novinar mi je u jednom trenutku postavio pitanje da li sam obavljao molitvu na radnom mjestu, na šta sam odgovorio da jesam, da sam pitao poslovođu da li mogu da obavim namaz, i ako mogu gdje? Na što mi je poslovođa odgovorio da mogu, da je to moje pravo, zakonom garantovano i dao mi je ključ od jedne prostorije u kojoj sam obavio prve svoje namaze na poslu, prvog radnog dana. Taj moj odgovor novinar Hasanović je iskoristio i izrezao, i od njega kreirao situaciju kakvu je želio. Ni slučajno nisam tražio da se otvara bilo kakav mesdžid, takvi zahtjevi i bilo kakvi drugi nisu ni korektni od nekoga ko se tek zaposlio u jednom takvom preduzeću. Novinar Hasanović je iskoristio moje gostoprimstvo i razgovor koji je vodio sa mnom, te na Refika i mene bacio veliku ljagu. Ja sam već sutradan, 29. februara 2016. godine, dobio otkaz na MAT-u i sa etiketom “potencijalnog dizača aviona u zrak” pitanje je mogu li se danas bilo gdje zaposliti", u razgovoru je istakao Omerović.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.