Ekipe EP BiH na terenu, bez struje hiljade korisnika

6.03.2015. 15:52 0

Zbog kvarova na elektrodistributivnoj mreži uzrokovanih obilnim sniježnim padavinama, bez električne energije je više od 11.000 kupaca JP Elektroprivreda BiH u općinama: Tuzla, Kladanj, Živinice, Gračanica,Teočak i Banovići, saopćeno je iz JP EP BiH.

Na području Zeničko-dobojskog kantona, nakon intervencija ekipa JP Elektroprivreda BiH, broj kupaca bez električne energije smanjen sa 12.000 na 10.400. Problemi s snabdijevanjem prisutni su na području općina: Zenica, Zavidovići, Olovo, Kakanj i Vareš.

 

U Srednjebosanskom kantonu uspostavljeno je snabdijevanje područja Fojnice, Busovače i dijela Novog Travnika. Bez  napajanja u ovom kantonu je oko 300 kupaca.

 

U Kantonu Sarajevo bez električne energije su područja Nišići i Srednje,  te naselja Tihovići, Vrapče, Paljevo, Rječica i Tjepovački put.

 

U Hercegovačko-neretvanskom kantonu bez napajanja električnom energijom su naselja u Podveležju,  Ruište, Glavatičevo, Bjelimići, Grušća, Zukući, Lisin, Repovci, Bulatovići i Stojkovići.

 

Ekipe  JP Elektroprivreda BiH neprekidno su na terenu i rade na otklanjanju kvarova.

 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.