maglajinfo.com
vijesti bih 1715

Elektroprivreda BiH: Stabilizacija u snabdijevanju električnom energijom

19.04.2017. 18:43 0

Na područjima koje električnom energijom snabdijeva Elektroprivreda BiH, nakon problema koje su na elektroenergetskoj mreži izazavali nevrijeme i teški snježni nanosi, situacija se postepeno stabilizuje. Veći broj kvarova otklonjen je na područjima Tuzlanskog, Srednjobosanskog, Zeničko-dobojskog, Hercegovačko-neretvanskog i Kantona Sarajevo. U općinama Kladanj, Živinice, Gradačac i gradu Tuzla, bez napajanja je oko 3200 kupaca, saopćeno je iz Elektroprivrede BiH.

U Gornjem Vakufu,  Bugojnu, Vitezu i Fojnici bez snabdijevanja je 551 kupac. Na području općine Konjic, bez napona je 738 kupaca i oko 200 kupaca na području Unsko-sanskog kantona.

U Zavidovićima je bez napajanja 13 trafo stanica, a problemi u snabdijevanju prisutni su u Varešu, Maglaju i Brezi.

U Kantonu Sarajevo bez napajanja električnom energijom su dalekovodi Crna Rijeka, Krivajevići, Srednje, Bioča, Kakrinje, Ušivak te dijelovi dalekovoda Vladajevići, Tarčin i Pazarić. Na području Vlakova i Bojnika, bez napona su po tri trafo stanice.

Iz Elektrodistribucije Sarajevo upućuju apel građanima da u slučaju pada nadzemnih vodiča, odmah pozovu Informativni centar na besplatni telefon 080 020 133 i da, do dolaska elektromonterske ekipe, ne prilaze mjestu kvara.

Sve raspoložive elektromonterske ekipe Elektroprivrede BiH su angažovane i otklanjanje preostalih kvarova je u toku.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.