Sehur

Iftar

Vaktija 1441/2020.

Razgovor sa šefom Delegacije EU

EU o koronavirusu: Reakcija institucija i građana BiH izuzetno dobra

1.04.2020. 16:56 0

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović razgovarao je danas sa šefom Delegacije Evropske unije (EU) u BiH Johannom Sattlerom.

- Jedna od tema razgovora bila je hitno provođenje procedura u institucijama BiH, kako bi naša zemlja što prije zvanično pristupila sporazumu Evropske unije o zajedničkoj nabavci medicinske opreme potrebne za borbu protiv koronavirusa, posebno respiratora. Sagovornici su se saglasili da je u ovom trenutku potrebno sve političke razmirice ostaviti po strani, kako bi se kroz saradnju svih aktera omogućio zajednički efikasniji odgovor na pandemiju koronavirusa i ekonomske posljedice koje će pandemija izazvati - navodi se u saopćenju iz Predsjedništva BiH.

- Ambasador Sattler je u tom kontekstu posebno potcrtao zajedničku izjavu Predsjedništva BiH, te naglasio da je dosadašnja reakcija institucija u BiH na svim nivoima, kao i samih građana, izuzetno dobra. Predsjedavajući Džaferović naglasio je značaj angažmana i podrške koju Evropska unija pruža Bosni i Hercegovini - ističu u saopćenju. 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.