maglajinfo.com
vijesti bih 3193

Federalna uprava za inspekcijske poslove: Neće biti izuzetaka u bilo kojem kantonu

29.03.2017. 20:02 0

Inspektori Federalne uprave za inspekcijske poslove u proteklih osam dana bili su veoma aktivni u vršenju nadzora poslovanja privrednih subjekata na gotovo cijelom prostoru Federacije BiH.

Izvršena su 643 inspekcijska i 15 kontrolnih nadzora, sačinjena su 643 zapisnika, izdata 333 prekršajna naloga u ukupnom iznosu od 433.140,00 KM, naplaćen iznos od ukupno 67.161,69 KM na ime naknada za vode, šume, ceste i zrak, izrečeno ukupno 69 upravnih mjera te 12 mjera privremene zabrane rada.

Od 138 kontroliranih privrednih subjekata u pogledu primjene Zakona o fiskalnim sistemima, konstatirano je da svi subjekti nadzora posjeduju fiskalni uređaj, 20 subjekata nadzora nije izdavalo fiskalne račune za prodate robe i izvršene usluge, a od 577 kontroliranih, zatečeno je 29 radnika "nacrno“.

Obuhvaćeni su:

  • Hercegovačko-neretvanski kanton: Stolac, Ravno, Čitluk, Čapljina i Mostar
  • Kanton Sarajevo: općine Centar, Novi Grad i Ilidža
  • Srednjebosanski kanton: Novi Travnik, Kreševo, Fojnica, Jajce, Gornji Vakuf-Uskoplje, Kiseljak, Bugojno, Donji Vakuf, Vitez, Travnik i Busovača
  • Unsko-sanski kanton: Bihać i Cazin
  • Zeničko-dobojski kanton: Usora, Doboj, Kakanj, Zavidovići, Visoko, Žepče, Tešanj, Maglaj i Zenica.

Iz Federalne uprave za inspekcijske poslove ponovo pozivaju sve privredne subjekte nadzora u Federaciji BiH da preispitaju svoje poslovanje i blagovremeno ga uvedu u zakonske okvire, a kako ne bi bili predmet represivnih inspekcijskih mjera, odnosno finansijskog sankcionisanja.

Najavljuju i da će nadzori biti nastavljeni, a ravnomjernoće biti obuhvaćeni svi kantoni i općine u Federaciji BiH, u skladu s unaprijed sačinjenim planom i raspoloživim kapacitetima kako svojim, tako i kantonalnih uprava za inspekcijske poslove.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.