maglajinfo.com
vijesti bih 316

Nema razloga za brigu

Firme AS Holdinga: Potražnja povećana, ali nema zastoja u proizvodnji

1.04.2020. 18:41 0

Sve firme koje posluju u sastavu AS Holdinga, a među kojima su sarajevski Klas i Sprind, te Mlin i pekara Ljubače-Tuzla, rade bez prestanka, u tri smjene, da bi isporučile sve narudžbe kupcima. Potražnja za proizvodima (brašno, tjestenina, hljeb…) je povećana, ali, kako ističu, svi ljudski resursi su na raspolaganju tako da nema zastoja u proizvodnji.

Iz  AS Holdinga je navedeno i to da Klas svaki dan proizvodi maksimalnim kapacitetom, od 400.000 kg, i to sve promptno šalje trgovcima širom BiH, bez zastoja.

- Klas ima dovoljno pšenice koju redovno dopunjavamo od naših dobavljača, uprkos otežanim okolnostima i poskupljenju cijena žitarica na okolnim tržištima. Prema kapacitetima proizvodnje i prema zalihama kojima raspolažemo, kao i prema stanju robnih rezervi, nema potrebe za brigom... Mi kontinuirano naručujemo i uvozimo pšenicu. Svi Klas proizvodi se isporučuju u traženim količinama na tržište – navodi se.

Sarajevska prehrambena industrija Sprind, Mlin i pekara Ljubače-Tuzla također, kako se ističe, rade u punom kapacitetu, da bi zadovoljili sve zahtjeve tržišta.

- Bitno je da se zasad uspješno savladavaju sve prepreke i da ima dovoljno proizvoda svih kompanija koje posluju u sastavu AS Holdinga - naglašavaju.  

U sastavu AS Holdinga posluje 16 kompanija čiji su brendovi visoko pozicionirani i dobro poznati potrošačima u BiH, ali i Evropi i svijetu. Zlatna džezva, Oaza, Tops, Zlatni puder, Tuzlanska so samo su neki od preko 2.000 proizvoda iz njihovog portfolija. 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.