klix.ba
vijesti bih 2013

Halilovići iz Tešnja, poginuli u padu skele, imaju po dvoje maloljetne djece

29.01.2015. 11:34 0

Radnici koji su jučer poginuli u stravičnoj nesreći u Sarajevu, kada se obrušila skela sa objekta u izgradnji u ulici Hiseta, Razim Halilović i Enes Halilović iz Tešnja iza sebe su ostavili po dvoje maloljetne djece, piše klix.ba.

U ovom gradu su u šoku nakon pogibije sugrađana. Njihove komšije kazali su kako dvojica Halilovića nisu bliski rođaci te da je i treći radnik koji je jučer teško povrijeđen također Tešnjak Nevzet Halilović. 

 

Razim Halilović, rekle su nam komšije, ima sina i kćerku koji pohađaju osnovnu školu, a Enes ima dvojicu sinova, jedan pohađa osnovnu, a drugi srednju školu. 

 

Povrijeđeni Nevzet Halilović ima troje djece. Srećom, on je van životne opasnosti i o njemu se brinu ljekari na Klinici za ortopediju i traumatologiju Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu. 

 

Poginuli radnici već dugo rade za firmu Famus-gradnja, koja izvodi radove na objektu sa kojeg se jučer obrušila skela. Neke njihove bivše kolege nam kažu kako su dvojica Halilovića slovili za dobre radnike. 

 

Nažalost, njihovom smrću porodice su izgubile supruga i oca, ali i nekoga ko je u kuću donosio novac i prehranjivao ih. 

 

"Njihove supruge ne rade nigdje, domaćice su, tako da porodice sada ostaju bez prihoda. Njihova djeca nisu radno sposobna, tako da će vjerovatno biti u teškoj situaciji", kazao je za Klix.ba jedan od njihovih komšija. 

 

U Tešnju nam kažu da još uvijek nije poznato kada će biti dženaza dvojici poginulih Halilovića.

 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.

@maglajinfo.com

Možemo li našu BiH predstaviti uz #AroundBosnia? Must see places idemo! Ljeto ćemo svakako provesti većinom u BiH. https://t.co/bfO9SoSAj9

@maglajinfo.com02.06. - 23:06h