Nana Hava mora nabaviti zimnicu i ogrjev

Hasan Ahmetlić iz Tešnja majki Havi Tatarević uplatio penziju za godinu dana

29.10.2014. 23:44 0

Hasan Ahmetlić, poduzetnik iz Tešnja, vlasnik kompanije ''Hifa Tank'', jedne od članica grupacije "Hifa", nakon što je u "Dnevnom avazu" u avgustu pročitao potresnu priču o majki Havi Tatarević iz Prijedora, odlučio je na njen račun svakog mjeseca uplaćivati na ime penzije iznod od 310 KM. Toliku penziju, kaže, prima i nejgova majka.

Ovoj hrabroj majci i ženi iz sela Zecovi, kod Prijedora, kojoj je u proteklom ratu ubijeno šest sinova i muž, Ministarstvo rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske ukinulo je pravo na invalidninu za civilne žrtve rata.

 

 - Obećao sam da ću godinu dana svakog mjeseca na Havin račun uplaćivati taj iznos, ali sam, evo jutros uplatio posljednji ček računajući da nana mora nabaviti zimnicu i ogrjev - kazao je Hasan u izjavi za List "Avaz". 

 

Podsjećamo također da je Grupacija "Hifa" tokom najgorih dana majskih poplava među prvim kompanijama organizovala pomoć za naš grad i njegove građane i to u vidu nekoliko hiljada komada pečenog hljeba, te goriva koje je služilo čamcima CZ koju su bili u akciji spašavanja građana našeg grada.

 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.