Historijski dan za domaći sport

11.04.2014. 16:14 0

Na današnjoj sjednici Vlade Federacije Bosne i Hercegovine usvojen je Zakon o naplati i djelimičnom otpisu dugovanja sportskim kolektivima na području Federacije.

Historijski je to dan za domaći sport već godinama sa svih strana pritisnut višemilionskim dugovanjima.

 

Informaciju za portal Radiosarajevo.ba potvrdio je Adnan Džindo, predsjednik Radne grupe za izradu Zakona.

 

"Na zadovoljstvo svih koji brinu o domaćem sportu, mogu potvrditi da je usvojen Zakon o naplati i djelimičnom otpisu dugovanja na području Federacije. Period otplate je deset godina, a ono što je posebno važno naglasiti jeste i činjenica da će klubovi koji odmah izvrše obaveze po osnovu kamata, imati pravo i na otpis dugova (30 posto) po osnovu glavnice. Također, Porezna uprava, što je iznimno važno, omogućit će klubovima da lakše dobiju licencu za nastup već u predstojećim evropskim mečevima", kratko je kazao Džindo.

 

Zaista bi ovaj dan, ukoliko klubovi shvate ozbiljnost situacije, zlatnim slovima mogao biti upisan u historiju našeg sporta.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.