Oslobođenje
vijesti bih 803

Ibišević osigurao iftar za sve učesnike ovogodišnjeg Marša mira

1.07.2015. 16:04 0

Pripreme za Marš mira 2015 u punom su jeku, broj prijavljenih za ovogodišnji 11. Marš mira nije konačan jer prijave još traju, a najavljeno je učešće i organizovanih grupa.

Pretpostavke su da će ovogodišnji Marš okupiti oko 10.000 učesnika koji će  preći će put duži od 100 km, a kolona polazi u srijedu 8. jula između 8:45 i 9 sati iz Nezuka.

Obzirom da će "Marš mira 2015” biti održan za vrijeme svetog mjeseca ramazana što će za učesnike postače predstavljati veliko iskušenje svoj doprinos i pomoć ponudio je reprezentativac Bosne i Hercegovine Vedad Ibišević.

Ibišević je kontaktirao Organizacioni odbor "Marša mira 2015” i pitao na koji način može da pomogne. U razgovori sa bh. Zmajem došlo se do zaključka da je najbolje obezbijediti iftar za učesnike Marš mira, Ibišević je ovaj prijedlog s oduševljenjem prihvatio.

Još jedan iftarski obrok tokom trajanja "Marša mira 2015” biće obezbijeđen od strane predstavnika istanbulske Općine Bajrampaša.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.