Isplata julskih penzija najavljena za 7. august

29.07.2017. 13:42 0

Isplata penzija za juli počinje u ponedjeljak, 7. augusta, odlučeno je na sjednici Upravnog odbora Federalnog zavoda PIO.

Penzije ostvarene temeljem Zakona o MIO/PIO, biti će obračunate i isplaćene prema koeficijentu 1,816, što znači da iznosi najniže, zagarantovane i najviše penzije ostaju nepromijenjeni, najniža iznosi 326,17, zagarantovana 434,90, a najviša 2.174,48 KM.

Penzije koje su ostvarene temeljem Zakona o pravima demobilisanih boraca i članova njihovih porodica, Zakona o pravima boraca i članova njihovih porodica, te Zakona o službi u vojsci Federacije BiH, biće obračunate i isplaćene prema koeficijentu 1,485.

Penzije ostvarene temeljem Zakona o prijevremenom povoljnijem penzionisanju boraca biće obračunate i isplaćene prema koeficijentu 1,00.

Ukupno potrebna sredstva za isplatu penzija za juli, sa uračunatim troškovima, iznose oko 165 miliona KM.

Penziju za juli primiće ukupno 410.134 korisnika, saopćeno je iz Zavoda PIO.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.