Isplata penzija za april počinje 7.maja

30.04.2014. 12:55 0

Isplata penzija za april počinje u srijedu, 7. maja, odlučeno je na posljednjoj sjednici Upravnog odbora Federalnog zavoda (FZ) PIO/MIO.

Prema istoj odluci, penzije ostvarene temeljem Zakona o MIO/PIO, bit će obračunate i isplaćene prema koeficijentu 1,816, što znači da iznosi najniže, zajamčene i najviše penzije ostaju nepromijenjeni. U skladu s tim najniža penzija iznosi 326,17 KM, zajamčena 434,90 KM, dok najviša penzija iznosi 2.174, 48 KM.

 

- Penzije koje su ostvarene temeljem Zakona o pravima razvojačenih branioca i članova njihovih porodica, Zakona o pravima branioca i članova njihovih porodica te Zakona o službi u vojsci Federacije BiH, bit će obračunate i isplaćene prema koeficijentu 1,485 - stoji u priopćenju iz FZ PIO/MIO.

 

Penzije ostvarene temeljem Zakona o prijevremenom povoljnijem penzionisanju branilaca domovinskog rata bit će obračunate i isplaćene prema koeficijentu 1,00.

 

Ukupno potrebna sredstva za isplatu penzija za april, s uračunatim troškovima, iznose oko 150 miliona maraka.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.