maglajinfo.com
vijesti bih 1202

Isplata penzija za februar počinje 7. marta

25.02.2016. 13:25 0

Isplata penzija za mjesec februar počet će u ponedjeljak 7. marta 2016. godine, odlučeno je na sjednici Upravnog odbora Federalnog zavoda MIO/PIO, koja je održana jučer u Orašju.

Penzije ostvarene temeljem Zakona o MIO/PIO, biti će obračunate i isplaćene prema koeficijentu 1,816, što znači da iznosi najniže, zajamčene i najviše penzije ostaju nepromijenjeni. Sukladno tome  najniža penzija iznosi  326,17 KM, zajamčena 434,90 KM, dok najviša penzija iznosi 2.174, 48 KM.

Penzije koje su ostvarene temeljem Zakona o pravima demobilisanih branilaca i članova njihovih porodica, Zakona o pravima branilaca i članova njihovih porodica te Zakona o službi u vojsci Federacije BiH, bit će obračunate i isplaćene prema koeficijentu 1,485.

Penzije ostvarene temeljem Zakona o prijevremenom povoljnijem penzionisanju branilaca domovinskog rata bit će obračunate i isplaćene prema koeficijentu 1,00.

Ukupno potrebna sredstva za isplatu mirovina za februar, s uračunatim troškovima, iznose oko 157 miliona KM.

Nakon provedenog konkursa, Upravni odbor je imenovao najbolje ocjenjene  kanadidate na upražnjena mjesta direktora kantonalnih administrativnih službi Zavoda i to Tihomira Marinčića na mjesto direktora Kantonalne administrativne službe za ZHK te Marijana Oršolića na mjesto direktora Kantonalne administrativne službe za Posavski kanton.

Upravni je odbor, uz ostalo, usvojio i Izvještaj o finansijskom poslovanju Federalnog zavoda za 2015. godinu.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.